V Prievidzi začali rekonštrukcie ciest a chodníkov

10.10.2013 Prievidza

V týchto dňoch začala ďalšia fáza opráv miestnych komunikácií a chodníkov. V rámci tejto etapy už ide o rekonštrukcie ciest, v rámci ktorých dochádza k zmenám šírkových parametrov miestnych komunikácií. Nejde teda iba o obnovu asfaltového povrchu.

Na základe výsledkov verejného obstarávania vzišla suma za rekonštrukcie miestnych komunikácií v celkovej hodnote 300 tisíc EUR. Celá zákazka bude realizovaná prostredníctvom spoločnosti EUROVIA Sk a.s.

Konkrétnym predmetom zákazky je rozšírenie a rekonštrukcie cesty na Ul. Š. Králika a na Ul. Hollého. Mesto týmto výberom reagovalo na dlhodobé požiadavky obyvateľov o rozšírenie daných komunikácií. Obnovy sa dočká aj chodník na Ulici B. Björnsona. Na obnovu chodníka je naplánovaná investícia v celkovej výške 70 tisíc EUR. Na Ul. Š. Králika bude rozšírená komunikácia o priľahlý chodník pre chodcov. Zvyšný chodník bude taktiež zrekonštruovaný.
Súčasťou tejto fázy rekonštrukčných prác mala byť aj oprava Podhorskej ulice, ktorá však z dôvodu aktívnych svahových zosuvov v jej okolí musela byť odložená do doby zabezpečenia územia.

Stále prebiehajú aj opravy výtlkov
Mestská spoločnosť SMMP zabezpečuje opravy výtlkov v prímestských častiach. Do 7.októbra 2013 boli vo Veľkej Lehôtke opravené ulice Roľnícka, Hradecká, Remeselnícka, Hlboká, Podhorská a Vrchárska v rozsahu 109,62 m2 v celkovej sume 3968,24 euro. V prímestskej časti Malá Lehôtka bola opravná novým súvislým asfaltovým povrchom Ružová ulica.
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta
 

Vyberte región